Support

Kontakta supporten

Du är alltid välkommen att skicka ett mail till oss om du har några frågor eller funderingar som inte besvaras här.

   [email protected]


Vanliga frågor och svar

Vem är EdQu till för?

EdQu är till för både elever och lärare i matematik i såväl grundskolan som gymnasiet.

Finns det några krav på mig som användare?

Nej, vi ställer inga krav på dig som användare. Du får gärna komma med återkoppling till oss gällande dina tankar om tjänsten, men det är fritt fram att använda den!

Vilka funktioner ingår i gratisversionen?

För elever ingår ett träningsläge, där det är möjligt att samla stjärnor genom att träna, t.ex. i matematik. Lärare kan följa sina elevers framsteg i träningen. För lärare ingår även möjligheten att styra elevernas träning genom att sätta upp mål och planera in automatiska tester för klasser och enskilda elever, samt analysfunktioner på såväl klass- som elevnivå.

Vad är systemkraven för att använda EdQu?

EdQu är skapat för att fungera på alla datorer och surfplattor som har en modern webbläsare. Om du använder Internet Explorer eller en äldre version av en annan webbläsare så kan vi inte garantera att EdQu fungerar som tänkt.

Går det att använda EdQu på en surfplatta?

Ja, EdQu gå att använda med surfplattans webbläsare precis som på datorn. Med små surfplattor bör man använda plattan i liggande läge för att kunna se alla frågor ordentligt.

Går det att använda EdQu på en smarttelefon?

Ja, det finns två mobilappar för detta: EdQu Lärare (endast för premiumanvändare) och EdQu Elev. Apparna finns till såväl iPhone som Android-telefoner.

Vilka områden täcks in av EdQu?

EdQu är tätt kopplat till gällande läroplan för åk 4-9 (Lgr11) samt för gymnasiet (Lgy11) och täcker in samtliga kunskapsområden. När det gäller förmågor försöker testen och träningarna genom olika frågeställningar och varierade inmatningstyper förstå elevens nivå.

Vilken sorts tester kan jag genomföra med EdQu?

Med EdQu kan du genomföra test med stor variation vad gäller omfång. Du kan testa en hel kurs, t.ex. matematik för årskurs 7, eller utvalda delområden, t.ex. huruvida eleven kan addera decimaltal och subtrahera decimaltal. Alla dessa test kan du genomföra både som klassrumstest och som övningstest för eleverna hemma. Eleverna kan även träna på egen hand med hjälp av EdQu:s träningsfunktion.

Vilka inmatningstyper används? Är det bara flervalsfrågor?

Testen innehåller ett stort antal olika inmatningstyper, bland annat textfält, rituppgifter och koordinatsystem. Endast vissa frågor är flervalsfrågor.

Kan jag använda EdQu när som helst?

Ja, tester och träningar kan genomföras när som helst under skolåret och även när som helst under veckorna.

Hur fungerar era smarta test och träningar?

Våra test känner av hur varje individuell elev svarar medan testet pågår, och kan på så vis anpassa följande frågor till elevens svar i realtid. Frågorna tas fram med hjälp av en avancerad algoritm som bygger på metakunskaper om varje fråga. De smarta testen ser till att frågorna passar den individuella elevens nivå, samtidigt som de ger dig som lärare en precis bedömning av elevens kunskaper.

Hur vet jag att frågorna har tillräckligt hög kvalitet?

Vi ser till att koppla samtliga frågor och områden till läroplanen. Alla frågor granskas även av matematiklärare för att säkerställa rätt nivå samt hög kvalitet och relevans.

Hur vet jag att min data är säker när jag använder tjänsten?

Säkerhet och integritet är viktiga områden för oss på EdQu. Alla lösenord krypteras för att minimera risken för dataintrång. I tillägg sparar vi inga personuppgifter för elever i tjänsten, för att ytterligare minska risken för att obehöriga får tillgång till känslig information.

Vad kostar er tjänst?

För lärare och elever på en enskild skola är det gratis att använda tjänsten EdQu Bas. Kostnad för EdQu Silver och Guld hittar du här. Är du intresserad av att använda EdQu för hela din kommun eller friskola? Mejla oss!

Redo att komma igång
med EdQu?

Skapa ett konto för att stötta dina elevers utveckling redan idag!


Skapa gratis konto

Behöver du hjälp?
 

Få svar på vanliga frågor eller prata med någon som kan förstå just dina behov.


Få hjälp

Vill du veta mer om hur
EdQu funkar?

För dig som är nyfiken har vi samlat mer information om EdQu här.


Läs om hur det funkar